Μελέτη Σκοπιμότητας

Conduction of a wind farm's feasibility study

Ο πρωταρχικός στόχος που επιτυγχάνεται από τα αρχικά στάδια της επένδυσης με τη μελέτη σκοπιμότητας είναι να διαφανεί αν το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο θα αποβεί επικερδές με βάση τις προσδοκίες του επενδυτή.

Η ομάδα μας μηχανικών και οικονομολόγων πραγματοποιεί για κάθε έργο μια «Μελέτη Σκοπιμότητας» στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης του, η οποία επικαιροποιείται συνεχώς με την πρόοδο ανάπτυξης του έργου.  Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε συνεχή καθοδήγηση προς τους επενδυτές σχετικά με το αναμενόμενο αποτέλεσμα της επένδυσης ώστε να λαμβάνονται ορθά οι επιχειρηματικές αποφάσεις.

Μια μελέτη σκοπιμότητας για ένα έργο αιολικής ενέργειας θα πρέπει πάντα να διεξάγεται για τον προσδιορισμό πιθανών θετικών ή αρνητικών αποτελεσμάτων, προτού ο επενδυτής διαθέσει χρόνο και επενδύσει κεφάλαιο σε αυτό, ώστε να διερευνάται λεπτομερώς η βιωσιμότητα της επένδυσης. Βασικό χαρακτηριστικό μιας τέτοιας μελέτης αποτελεί η αντικειμενική και αμερόληπτη οπτική γωνία με την οποία εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους που επιδρούν στο αποτέλεσμα.